Tevfik Kış & Kenan Şimşek Büyükler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası’nın Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Sosyal Medya’da Paylaş


Ordu Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Tevfik Kış & Kenan Şimşek Büyükler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası’nın açılış töreni yapıldı.
25-27 Mayıs tarihleri arasında 26 ilden, 37 kulüp ve 307 sporcunun katılımıyla düzenlenen ve finallerinin TRT Spor Yıldız’dan naklen yayınlandığı şampiyonanın açılış törenine Ordu Valisi Tuncay Sonel, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Şeref Eroğlu, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ordu İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Numan Öksüz, Gölköy Belediye Başkanı Fikri Uludağ, Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanvekili Kerim Salman, Olimpiyat Şampiyonu ve Türkiye Güreş Federasyonu Grekoromen Güreşten Sorumlu Asbaşkanı Mehmet Akif Pirim, Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir, TGF Yönetim Kurulu Üyesi Hürbay Duran, TGF eski başkanı Bekir Çeker, Kayseri Şeker Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, sporcular ve davetliler katıldı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Şeref Eroğlu, protokolü ve katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, göreve geldikleri günden itibaren kazanılan büyük başarılara değinerek, “2022 yılında kadınlarda Avrupa şampiyonu olduk, 7’si altın, 3 gümüş ve 7 bronz ile 17 madalya kazanıp Türk güreş tarihinde bir rekora imza attık. Aynı yıl Sırbistan’da Dünya Şampiyonası’nda 1957’den sonra bir Dünya Şampiyonası’nda kazandığımız en yüksek madalyaya ulaştık 4 altın, 4 bronz madalya ile grekoromende dünya şampiyonu olduk. En son 2011 yılında grekoromen güreşte dünya şampiyonu olmuştuk, takım halinde bunu tekrarladık. Bu sene Nisan ayında Zagreb’de yapılan Avrupa Şampiyonası’nda 17 madalya kazanarak rekorumuzu egale ettik. Grekoromen Güreş Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonu oldu. “Kader gayrete aşıktır” derler. Sporcu kardeşlerime diyorum ki başarmak için bir dönem bedel ödemeyenler, başaramamanın bedelini bir ömür öderler. Bize yakışan başarıdan başarıya koşmak, dünyanın dört bir köşesinde İstiklal Marşımızı söyletip bayrağımızı dalgalandırmak. Dünya ve Avrupa Şampiyonası’nda başarı elde eden teknik heyetimiz, sporcularımız, asbaşkanımız ve değerli yönetim kurulu üyelerimizi tebrik ediyor ve burada güreşen kardeşlerime başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ordu Valisi Tuncay Sonel, protokolü selamlayarak başladığı konuşmasında “Aramızda değerli vekilimiz, değerli çalışma arkadaşlarımız, ay yıldızlı bayrağımızı dünyada Olimpiyat’ta ve Avrupa’da göndere çeken, efsane şampiyonlarımız var onlara da selamlarımı iletiyorum. Yeşiliyle mavisiyle, misafirperver insanlarıyla, türkülere konu olan dereleriyle ve yaylalarıyla ünlü Ordumuza hoş geldiniz diyorum. Şampiyonayı burada düzenleyen, emek veren tüm ekibe Ordu adına şükranlarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Ordumuzun 19 ilçesinde de yatırımlar yapılıyor. Ordu bir spor şehridir. Buraya da yatırımlar fazlasıyla yapılıyor. Bu manada Gençlik ve Spor Bakanımıza ve şehrimize katılan Milli Eğitim Bakanımıza da gençlerimiz ve öğrencilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Türkiye’nin dört bir yanından Ordumuza şampiyonlar geldi hepsinin yolu bahtı açık olsun, hepsine başarılar diliyorum.” dedi.

Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, “Koca Yusuf’un ‘Türk gibi güçlü’ sözünü yere düşürmeyen onun yoldaşları, kıymetli pehlivanlarımız, Pehlivanlar Diyarı Ordu’ya hepiniz hoş geldiniz. Bugün aramızda Olimpiyat şampiyonlarımız, dünya ve Avrupa şampiyonlarımız var. Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran, İstiklal Marşımızı tüm dünyada söyleten pehlivanlarımıza teşekkür ediyor ve tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Tevfik Kış’ın oğlu Timur Kış ve eski milli güreşçi Kenan Şimşek de yaptıkları konuşmada şampiyonaya isimlerinin verilmesinden duydukları gururu ifade edip sporculara başarılar diledi.