Kadın Güreş Milli Takımı’nın Avrupa Güreş Şampiyonası Kadrosu Açıklandı

Sosyal Medya’da Paylaş

17-23 Nisan 2023 tarihlerinde Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de düzenlenecek Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda mücadele edecek Kadın Güreş Milli Takımı kadrosu belli oldu.
Edirne TOHM’da hazırlıklarını sürdüren Kadın Güreş Milli Takımı’nın kampını ziyaret eden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Şeref Eroğlu teknik ekip ve sporcularla bir araya gelerek şampiyona kadrosunda yer alacak isimleri tebrik edip başarı dileklerinde bulundu.
Ziyarette Türkiye Güreş Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Savaş Baş ve Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak da yer aldı.
Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Şeref Eroğlu, Kadın Güreş Milli Takımımızın şampiyonada mücadele edecek kadrosunun güreş ailemize, devletimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ederek şu ifadeleri kullandı.
“Bugün Edirne’deyiz, önce serbest sonra grekoromen ve bugün de Kadın Milli Takımımızı açıklıyoruz. Siz de gördünüz iyi hazırlandılar, moralleri ve motivasyonları yerinde. Tarih hep cesurları yazar, bu sporcular hepsi şampiyon, rüştünü ispat etmiş isimler. Tecrübeli şampiyon sporcuların yanına artık gençleri monte etmeye çalışıyoruz.
Her zaman söyledik gençlik bizim geleceğimiz. Onları da büyük şampiyon olma yolunda ekibe dahil ediyoruz. Kadın güreşi denilince akla Yasemin Adar geliyor. 5 Avrupa şampiyonluğu var. Eğer bu şampiyonada da altın madalya alıp altıncı şampiyonluğuna ulaşırsa benim rekorumu da egale etmiş olacak. Kendisiyle az önce onu da konuştuk. Yasemin son dünya şampiyonumuz, yine Avrupa şampiyonu olan Evin var, Buse iddialı, Nesrin ve Zeynep son U23 Avrupa şampiyonu. O sebeple 10 sıklette de iddialıyız biz sadece var olan performansı minderde en üst seviyede ortaya koymalarını istiyoruz. Bunu da yapacak yürekleri var. Aralık ayından bu yana kamplarda büyük fedakarlıklarla çalıştılar. Biz bundan sonra da onlarla gurur duymaya devam edeceğiz. Ben tüm sporcularımıza başarı diliyorum, yolları açık madalyaları bol olsun.”

Zagreb’deki Avrupa Güreş Şampiyonası’nda mücadele edecek Kadın Güreş Milli Takımı şu isimlerden oluşuyor.
50kg Evin Demirhan Yavuz (ASKİ)
53kg Zeynep Yetgil (İBB)
55kg Bediha Gün (ASKİ)
57kg Elvira Kamaloğlu (İBB)
59kg Eda Tekin (İzzet Tekeli Akademi SK)
62kg Selvi İlyasoğlu Muğla Köyceğiz BLD. SK)
65kg Büşra Efe (İBB)
68kg Nesrin Baş (BJK)
72kg Buse Çavuşoğlu Tosun (Yalova Çiftlikköy SK)
76kg Yasemin Adar Yiğit (Balıkesir BB)

Efraim Kahraman – Teknik Direktör
Hakkı Gürel – Antrenör
Turhan Arslantürk – Antrenör
İbrahim Yorulmaz – Antrenör
Emine Korkmaz – Masöz
Dilara Sungur – Fizyoterapist
Müjde Atıcı – Kondisyoner