Sümer Koçak U23 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası Teknik Toplantısı Düzenledi

Sosyal Medya’da Paylaş

Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda düzenlenecek Sümer Koçak U23 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası’nın teknik toplantısı gerçekleştirildi. Şampiyonanın teknik toplantısına Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Selim Akceylan, Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Yusuf Gümüş, Türkiye Güreş Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanı Mehmet Eroğlu, Türkiye Güreş Federasyonu İstişare Kurulu Üyesi Yaşar Kale ve MHK Başkanı Prof. Dr. İbrahim Cicioğlu katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Yusuf Gümüş, “2023 Yılı Sümer Koçak U23 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası hepimiz için hayırlı olsun. Kadınlara yönelik 2023’te yapacağımız ilk Türkiye şampiyonasına Konya’da başlayacağız. Yeni bir sezon, olimpiyat yılı olması sebebiyle bu maçların önemini benden çok daha iyi biliyorsunuz. Belki de bu maçlarda başarılı olanlar, olimpiyat elemelerinde seçeceğimiz sporcuların arasında olacak. Sporcu harçlığı diye 2022 yılında uygulamaya giren bir yönetmelik var. Bu yıl herkesin haberi olsun, tüm sporcular ve antrenörler buna göre hazırlansın. Sıkletlerinde ilk ikiye giren sporculara bir yıl boyunca Bakanlığımız tarafından sporcu harçlığı verilecektir. Bu da yarı finallerin ve ondan önceki elemelerin önemini bir kat daha artırıyor. Belki kulübünüzün imkanı olmayabilir, belki çalışma yerinizde ekonomik yönden bazı şeyler elde etmemiş olabilirsiniz ama burada bakanlık sizleri destekliyor. İmkanı olmayan için devletimiz, bakanlığımız güzel bir imkan sunmuş durumda, ben tüm sporcularımıza ve antrenörlerimize başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Centilmence bir şampiyona olmasını dileyen İstişare Kurulu Üyesi Yaşar Kale, “Kadınlarda son dönemde güzel sonuçlar almaya başladık. Bu da rekabetin olduğunu gösteriyor. Antrenörlük yapan arkadaşlarımızla yaptığımız sohbetlerde de gelişimin olduğunu duyuyoruz. Şampiyon olunur olunmaz ama öncelikle spor ahlakı önemli. Bu konuda antrenörlerimize büyük iş düşüyor. Ben herkese başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.
Yaşar Kale’nin ardından teknik toplantıda bir konuşma yapan Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Selim Akceylan, “Başkanımız Şeref Eroğlu’nun sizlere selamını iletiyorum. Konya’da gerçekleştireceğimiz U23 şampiyonamızın da sizlere, sporcularımıza, federasyonumuza ve Türk sporuna hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İnşallah kazasız belasız güzel bir turnuvayı burada gerçekleştiririz diyerek sizlere saygılarımı iletiyorum.” İfadelerini kullandı.
MHK Başkanı Prof. Dr. İbrahim Cicioğlu, “Konya’ya hoş geldiniz Yaklaşık 5 yıl sonra kadınlar müsabakalarında yer alacağım sizleri özlemişiz. Biliyorsunuz yılın ilk müsabakası. U23’te, büyükler ile aynı seviyede sporcular var. Kadın güreşinde son dönemde çok büyük adım attık. Güzel yerlere geldik. Ben hakemliğe genç başladığım için kadın güreşinin hikayesini iyi bilirim ve en iyi gözlemleyenlerden birisiyim. Geçmişten günümüze tüm müsabakalar kadın güreşinde tecrübe kazanımı oldu ve bugün bu noktalara geldik. Bu sebeple tüm herkese başarılar diliyorum, güzel bir şampiyona olmasını temenni ediyorum.” dedi. Prof. Dr. İbrahim Cicioğlu ayrıca teknik toplantıya katılan antrenör ve yetkililere şampiyonayla ilgili teknik bilgiler de verdi.
Konya’da düzenlenecek Sümer Koçak U23 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası’na 28-29 Ocak tarihlerinde Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu ev sahipliği yapacak.