Reşit Karabacak U23 Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası’nın Açılış Seremonisi Gerçekleştirildi

Sosyal Medya’da Paylaş

Konya Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda düzenlenen Reşit Karabacak U23 Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası’nın açılış seremonisi gerçekleştirildi. Şampiyonanın açılış seremonisindeki açılış konuşmasını merhum Reşit Karabacak’ın oğlu Yunus Emre Karabacak yaptı.

Yunus Emre Karabacak, “Başkanımız Şeref Eroğlu, geçmişine ve ecdadına büyük değer veren onları önemseyen bir kişidir. Babam Reşit Karabacak vefat ettiğinde kendisi hemen bizleri arayıp bir ihtiyacımızın olup olmadığını sordu, bizlerle ilgilendi. Babamın vefatından sonra artık ben varım, Bursa’ya yolunuz düştüğünde kapımız açıktır, sizleri misafir etmek istiyorum. Herkese saygılar sunar, başarılar dilerim.” şeklinde konuştu.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Şeref Eroğlu, Reşit Karabacak U23 Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası’nın açılış seremonisinde yaptığı konuşmada, “Çok değerli Konya Torku Yönetim Kurulu Başkanımız, çok değerli Selçuklu Belediye Başkan Vekilim, çok değerli İtfaiye Daire Başkanım, Konyamızın değerli kulüp başkanları ve yöneticileri, güreş camiasının değerli üyeleri, hocalarımız, sporcularımız ve hakemlerimiz Reşit Karabacak U23 Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası’na hoş geldiniz. Öncelikle bugün Regaip Kandili, herkesin Regaip Kandili’ni tebrik ediyorum.
Göreve geldiğimiz günden itibaren güreşte bir şeyler yapmak için buradayız, güreşe hizmet etmiş şampiyon ağabeylerimizi, sporcularımızı unutmayacağız unutturmayacağız diye hep söylüyoruz. 2023 yılında bütün Türkiye şampiyonalarına değerli şampiyon ağabeylerimizin, hocalarımızın adlarını verdik. Bunları da tek tek sizlerle paylaşacağız sizler de göreceksiniz.
Katılımlarınız için herkese teşekkür ederim. Sporcu kardeşlerime, onları yetiştiren hocalarına, kulüplerine teşekkür ediyorum. Reşit Karabacak U23 Serbest Güreş Şampiyonamızın kazasız belasız herkes için hayırlı olmasını dilerim.” ifadelerini kullandı.

Selçuklu Belediye Başkan Vekili Mustafa Yavuz Tezcan ise şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Sayın Türkiye Güreş Federasyonu Başkanım, Torku Yönetim Kurulu Başkanım, değerli konuklar, değerli misafirler ve kıymetli sporcular Selçuklu Belediyesi olarak Reşit Karabacak’ın adının verildiği U23 şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur duyuyoruz, hepiniz hoş geldiniz. Belediye başkanımızın selamlarını sizlere iletmek istiyorum. Selçuklu Belediyesi olarak bütün spor dallarına olduğu gibi güreşe destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Tüm sporculara ve antrenörlere başarılar diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” şeklinde konuştu.