Başkan Şeref Eroğlu’ndan Konya Bb Spor’a Ziyaret

Sosyal Medya’da Paylaş

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Şeref Eroğlu, Reşit Karabacak U23 Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası ve Sümer Koçak U23 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası için gittiği Konya’da, Konya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü teknik ekibi ve sporcularla bir araya geldi.

Başkan Eroğlu yaptığı konuşmada emeği geçen herkese teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı.

“Şu anda Konya Büyükşehir Belediyemizin güreş tesislerindeyiz. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Emeği geçen tüm isimsiz kahramanlar burada, Güreş Federasyonu olarak bütün kulüpleri ziyaret etmek bizim en doğal hakkımız. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Ata sporumuz güreş bu coğrafyada olduğumuzdan beri milletimizin gururu olmuş, siz değerli sporcular sayesinde Avrupa’da ve Olimpiyatlarda bayrağımızı göndere çekmiş çok başarılı bir branş. Biz de Güreş Federasyonu olarak her yıl daha ileri gitmek için, yeni şampiyonların yeni madalya alanların var olması için gece gündüz çalışıyoruz. Bugün böyle bir tesiste Konya Büyükşehir Belediyesi birbirinden değerli sporcu kardeşlerimizi bünyesinde barındırıyor. Yarın U23 Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası başlıyor. Biz yeni dönemde Türkiye Güreş Federasyonu olarak ilklere imza atıyoruz. U23 Türkiye şampiyonasının adını Reşit karabacak U23 Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası olarak kamuoyuna duyurduk, neden çünkü Reşit Karabacak ağabeyimiz gençliğinde bu ülkeye gurur yaşatmış Büyükler Avrupa Şampiyonu olmuş ama maalesef koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetmiş bir değerdir. Biz de Güreş Federasyonu olarak değerlerimizi yaşatmak ve onları hatırlatmak zorundayız. Cumartesi ve pazar günü U23 Kadınlar Türkiye Şampiyonası var. Konyamızın değeri Sümer Koçak hocamızın adını verdik, O da geçen yıl aramızdan ayrıldı. Dedik ki bir farkındalık oluşturalım ve hocamızı ve ailelerini onurlandıralım. Bence çok da güzel oldu. Şimdiden tüm sporcu kardeşlerimize başarılar diliyorum, madalyanız, altınınız bol olsun. Büyükşehir Belediyesinin değerli başkanımıza, daire başkanlarımıza, değerli hocalarımıza ve siz sporcularımıza tekrar teşekkür ediyor hepinize başarılar diliyorum.”

Reşit Karabacak U23 Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası 25-27 Ocak 2023 tarihlerinde, Sümer Koçak U23 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası 28-29 Ocak 2023 tarihlerinde Konya’da Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.