Yaşar Doğu Kabri Başında Anıldı

Sosyal Medya’da Paylaş

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli güreşçi Yaşar Doğu, vefatının 62. yılında kabri başında anıldı.
Cebeci Askeri Şehitliği’nde düzenlenen anma törenine federasyonumuzu temsilen Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Fezair Tatlıdil, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli güreşçi Ahmet Ayık, Yaşar Doğu’nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu, antrenörler, genç güreşçiler ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Fezair Tatlıdil federasyon adına yaptığı konuşmada, “Yaşar Doğu, Türk sporu için önemli bir şahsiyet. Ahlaki ve sportif anlamda örnek alınması gereken çok müstesna bir isim. Dolayısıyla gençlerimizi bu doğrultuda yetiştirip, federasyon olarak nice Yaşar Doğu’lar çıkartmak için elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Efsane güreşçinin oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu, anma törenindeki genç güreşçilere seslenerek “Sevgili gençler, Yaşar Doğu’yu lütfen okuyun, anlamaya çalışın. Ahlaki değerleri, milliyetçiliği ve inançlı tutumu onun bu başarıları elde etmesini, Türkiye’ye yaşatmasını sağladı. Umarım sizlere de ışık olur, yol gösterir. Lütfen onu öğrenmeye çalışın.” şeklinde konuştu.

Yaşar Doğu’nun talebelerinden Türk Güreş Vakfı Başkanı Ahmet Ayık ise “Yaşar Hoca’yı burada anlatmaya zaman yetmez. Onun sporcu, antrenör ve yönetici olarak yapmış olduğu başarılı çalışmaları burada anlatmakla bitiremeyiz. Tek kelimeyle örnek alınacak bir şampiyon, spor adamı, antrenör. Yattığı yer nur olsun. Bütün camia adına katılanlara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Saygı duruşuyla başlayan anma töreninde, konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dua edildi.