“Eki̇bi̇mle Bi̇rli̇kte Güreşi̇ Yeni̇den Ayağa Kaldirdik”

Sosyal Medya’da Paylaş


Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Şeref Eroğlu, Ülke TV’de katıldığı Spor & Spor programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
Güreşe emek veren herkesi kutlayarak ve teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Eroğlu, “Ben bu başarıları tek başıma elde etmedim, biz hep birlikte elde ettik. 6 Kasım 2021 tarihinde genel kurulda ben ve arkadaşlarım Türkiye Güreş Federasyonu’nun 50. başkanlığına seçildik. ‘Bu işi şampiyon yapsın’ dediler. Ben ekibimle beraber yola çıktım. Son yıllarda güreşte genel olarak bir düşüş vardı. Mesela ne dünya güreş tarihi ne de Avrupa güreş tarihinde üç ağır sıklet düşünün, üçünün aynı anda dünya şampiyonu olması… Sızıntıları olan bir baraj gerçek potansiyeline ulaşamaz. Aynı sporcular hem dünya hem de Avrupa Şampiyonu oldu. Rıza Kayaalp 5. Kez Dünya Şampiyonu oldu, bu çok anlamlı ve çok önemli. Yasemin, Avrupa Şampiyonu oldu geldi, Dünya Şampiyonu oldu. Taha 7 yıl sonra ilk defa şampiyon oldu. Burhan Akbudak, Dünya Şampiyonu olarak gururumuz oldu” ifadelerini kullandı.
Devlet büyüklerimizden de ciddi anlamda destek aldıklarını söyleyen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Şeref Eroğlu, “Uluslararası organizasyonlarda kazanılan şampiyonluklar sonrası başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye ve tüm siyasi parti liderlerine teşekkür ederim. Şampiyonluklar sonrası arayıp tebrik ettiler, mutluluğumuzu paylaştılar. Sayın Bakanıma, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı olarak teşekkürü borç biliyorum. Biz neredeyse bütçesinin tamamını devletten alan bir federasyonuz. Sayın bakanımız geçen hafta bizi yönetim olarak kabul etti. Biz Sayın Bakanımızı temsil ediyoruz. Hem şahsım, hem de yönetim bir misyon daha yüklendi. 65 federasyon içinde 1 federasyon çağırılarak onore ediliyor. Bu hakikaten büyük bir sorumluluk.” dedi.
“Taha Akgül ve Rıza Kayaalp’ten sonra kim gelecek?” şeklinde yöneltilen soruyu cevaplayan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Şeref Eroğlu, “Herkes o dönem içerisinde hünerini gösterir, geçer ve gider. Güreş, bu milletin genetik kodlarında olan bir spor. Sadece liderlik yapacak, yol gösterecek, işine sarılacak iyi bir ekibe ihtiyaç var. Hayatımda hiç kimseyi mahcup etmek istemiyorum. Ne oldu da 65 yıl aradan sonra 4 altın madalya aldık? Ne oldu da en çok madalya kazanan 3. ülke olduk? Ne oldu da Avrupa Şampiyonası tarihinde 17 madalya benim arkadaşlarıma nasip oldu? Hayal etmek lazım. Harekete geçemedikten sonra hayal etseniz ne olacak? Bunları biz arkadaşlarımla yaptık. Potansiyel var, biz taşın altına elimizi değil yüreğimizi koyduk. Ben antrenmanlara sporculara beraber çıktım. Onlarla kaldım. Her şampiyonadan önce sporcularımızın yanlarında olarak onları motive ettim. Biz çalıştık emek verdik, kamplarda kaldık. Biz takım olmayı başardık.” şeklinde konuştu.
Paris Olimpiyatları’na da dikkat çekerek bilimden ayrılmadan sporcularımızı desteklemeyi sürdüreceklerini dile getiren Başkan Eroğlu, “2023 Paris Olimpiyatları’na az bir süre kaldı. Bilimden ayrılmadan sporcularımızı destekliyoruz. Ben güreş ailesinin bir ferdiyim. Mental yorgunluğu olan insanlarla yolumuzu ayırdık. Yük veren değil, yük alan insanlarla yolumuza devam ediyoruz. Ben yeni bir federasyon başkanıyım. Ben istediğim insanlarla çalışırım çünkü milletime bunun hesabını ben veriyorum. Herkes kendine çizilen alanda görevini yapacak. Bütün branşlarda hem gençleştirmeye, hem de başarıya odaklanmaya devam edeceğiz. Her şey büyük Türk milleti için. Ben vefamı ödemeye çalışıyorum. Bizi yalnız bırakmayan milletimize saygı ve sevgimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.