Yasemin Adar Yiğit,’’Altın Madalya Yolunda Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyorum’’

Sosyal Medya’da Paylaş

Yasemin Adar Yiğit,’’Altın madalya yolunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’

İkinci defa dünya şampiyonu olan Olimpiyat madalyalı milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit, “Dünya şampiyonası sürecinde yanımda olan ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum,’’dedi

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Dünya şampiyanasında kadınlar 76 kiloda ikinci defa dünya şampiyonu olan Yasemin, medyaya açıklamalarda bulundu.
İkinci defa dünya şampiyonu olmaktan çok mutlu ve gururlu olduğunu belirten Yasemin, “2017’nin ardından ikinci kez Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da dünya şampiyonu oldum. Türk kadınını her zaman en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum.

“Türk kadınının gücünü göstermeye çalışıyorum.”

Arkamızdan gelecek genç kardeşlerim var. Onlar için bir abla ve rol model olmaya çalışıyorum. Çünkü ben genç kardeşlerim için bir idolüm. Benim önümde örnek alabileceğim kimse yoktu ve hep hayal kurarak mücadele etmeye başladım. Genç kızlarımızın da beni örnek almasıyla güzel şeyler başaracağımıza inanıyorum.
Paris’te olimpiyat şampiyonluğunu hedeflediğinin belirten Yasemin Adar Yiğit “Hayal kurarak bu seviyeye geldim. İnşallah Paris’te birinci olurum. Biz çok yoğun bir süreçten gelerek bu başarıya ulaştık. Ailemizden, arkadaşlarımızdan, tüm sosyal hayatımızdan ödün verdik ve bugün ikinci defa dünyanın zirvesinde milli marşımızı okuttum. Bana desteklerini esirgemeyen ve final maçı sonrası arayan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Spor bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Sayın Bakan Yardımcımız Hamza Yerlikaya’ya, Sayın Federasyon Başkanımız Şeref Eroğlu’na, eşime, aileme, antrenörlerimize, yönetimize, federasyon çalışanlarımıza, kamplarda her zaman bize aile ortamını esirgemeyen çalışanlara ve türk halkına sonsuz teşekkür ediyorum,’’diye konuştu