Büyük Erkekler Grekoromen Stil 2. Lig Güreş Müsabakaları Sona Erdi.

Sosyal Medya’da Paylaş

Büyük Erkekler Grekoromen Stil 2. Lig Güreş Müsabakaları sona erdi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu’nun katılımıyla Yenimahalle Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen Büyük Erkekler Grekoromen Stil 2. Lig Güreş Müsabakaları’nda bugün final grubu olan İstanbul Bahçelievler Belediyesi Spor Kulübü, İstanbul Çatalca Belediyesi Spor Kulübü, Konya Kulu Belediyesi Spor Kulübü, Erzincan Üzümlü Belediyesi Spor Kulübü birbirinden çekişmeli maçlara sahne oldu. Bugünkü maçların ardından 1. olan İstanbul Bahçelievler Belediyesi Spor Kulübü ve 2. olan İstanbul Çatalca Belediyesi Spor Kulübü üst lige çıktı.

Büyük Erkekler Grekoromen 2. Lig Güreş Müsabakaları’nda Burdur Emniyet Spor Kulübü, Samsun Gülizar Hasan Yılmaz Spor Kulübü, Erzincan Dere Spor Kulübü ve Samsun Alaçam Spor Kulübü düşmeme müsabakası yaptı. Bu takımlar 2023 sezonu terfi ligine çıkabilirler. Burdur Emniyet Spor Kulübü ve Samsun Gülizar Hasan Yılmaz Spor Kulübü 2. Ligde devam ederken, klasman sıralamasında 11. olan Erzincan Dere Spor Kulübü ve 12. olan Samsun Alaçam Spor Kulübü bugün gerçekleşen düşmeme müsabakalarının ardından ligden düştü.

Büyük Erkekler Grekoromen 2. Lig Güreş Müsabakaları’na Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Yenimahalle Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nahit Şahin, Türkiye Güreş Federasyonu Grekoromen Güreşten Sorumlu As Başkan Kerim Salman, Türkiye Güreş Federasyonu Serbest Güreşten Sorumau As Başkan Ali Kayalı, Türkiye Güreş Federasyonu MHK Başkanı İbrahim Cicioğlu, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Baş Danışmanı Mehmet Ayhan, katıldı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Büyük Erkekler Grekoromen 2. Lig Güreş Müsabakaları madalya töreninden önce üst lige çıkmaya hak kazanan kulüplere başarılar diledi.

Başkan Eroğlu, “Benim nazarımda bu maça katılan kulüplerin hepsi şampiyondur.”

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu konuşmasında “Benim gözümde hepiniz şampiyonsunuz. Tabi mecburen bir sıralama yapıyoruz ama benim nazarımda bu maça katılan kulüplerin hepsi şampiyondur. Ben hepinizi kutluyorum. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Önümüzde Türk güreşi için güreşin geleceği için büyük bir şampiyona var. Dünya Şampiyonası var. Tüm enerjimizi buraya vermek zorundayız. Bizim Dünya Şampiyonası’nda altın madalya ve madalyalar almaya ihtiyacımız var. Bunun için lütfen bu A milli takımda güreşecek abilerinizden kardeşlerinizden dualarınızı, pozitif enerjinizi eksik etmeyin. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Ben hepsine inanıyorum. Onlarla gurur duymaya devam edeceğiz. Bundan önce olduğu gibi yine ay yıldızlı bayrağımızı en yukarıya çıkarmak için mücadele vereceğiz. Ben bu olayda emeğine geçen tüm federasyon çalışanlarımıza, değerli hocalarımıza, kulüp başkanlarıma, yöneticilerimize, bugün burada bizi yalnız bırakmayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Biz güreş ailesi olarak birlikte büyüyeceğiz. Birbirimize değer vereceğiz. Birbirimize saygı göstereceğiz ve güreşi eski günlerde olduğu gibi güzel günlerde olduğu gibi yukarıya çıkaracağız. Tekrar emeği geçenler, kutluyorum. Siz ter akıtan sporcularsınız. Hepinizi gözlerinizden öpüyorum, hepiniz sağlıcakla kalın.” dedi.