Kadın Milli Takım Avrupa 3.’Sü Oldu

Sosyal Medya’da Paylaş

Kadın Milli Takım Avrupa 3.’sü oldu

Hırvatistan’ın Zagreb kentinde düzenlenen U15 Avrupa Şampiyonası’nda mindere çıkan Kadın Milli Takımımız 1 altın, 7 bronz toplamda 8 madalya kazanarak 140 puan ile Avrupa 3.’sü oldu.

Fatma Yılmaz’dan Altın Madalya

U15 Avrupa Şampiyonası’nda 36 kilogramda mindere çıkan Fatma Yılmaz final müsabakasında karşılaştığı Ukraynalı rakibi Valeria Stancheva’yı (8-8) son puan avantajı ile yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Duygu Gedik’ten Bronz Madalya

33 kilogramda Nordic Sisteminde mindere çıkan sporcumuz Duygu GEDİK iki Romen rakibini tuşla yendikten sonra Ukraynalı ve Macar rakiplerine yenildi. Gedik bu sonuçların ardından bronz madalya kazandı.

Yağmur Karabacak’tan Bronz Madalya

39 kilogramda mindere çıkan Yağmur Karabacak bronz madalya için karşılaştığı Polonyalı Patrjca Bukowska’yı (12-2) teknik üstünlükle yenerek kürsüdeki yerini aldı.

İrem Öztürk’ten Bronz Madalya

42 kilogramda İrem Öztürk bronz madalya müsabakasında repesajdan gelen Romanyalı Elvira Dragan’ı (2-0) yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Nil Aktaş’tan Bronz Madalya

46 kilogramda mindere çıkan sporcumuz Nil Aktaş bronz madalya için karşılaştığı Finli Rita Rantonen’i (3-1) yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Eylem Engin’den Bronz Madalya

54 kilogramda mücadele eden temsilcimiz Eylem Engin bronz madalya için repesajdan gelen Fransız Sihana Lina Omar’ı (11-0) sayı tuşuyla yenerek bronz madalya kazandı.

Yağmur Şen’den Bronz Madalya

Yağmur Şen 58 kilogram bronz madalya mücadelesinde Polonyalı  Magdelena ile karşılaştı. Müsabakadan (10-5) galip ayrılan Yağmur Şen bronz madalyanın sahibi oldu.

İlayda Cin’den Bronz Madalya

62 kilogramda İlayda Cin repesajdan gelen Moldovalı Gabriela Rudoi’yi (9-0) öndeyken tuşla yenerek Avrupa 3.’sü oldu.

Kadın Milli Takımımızda madalya kazanan sporcularımız şu isimler

36 kg – Fatma Yılmaz 🥇

33 kg – Duygu Gedik 🥉

39 kg – Yağmur Karabacak 🥉

42 kg – İrem Öztürk 🥉

46 kg – Nil Aktaş 🥉

54 kg – Eylem Engin 🥉

58 kg – Yağmur Şen 🥉

63 kg – İlayda Cin 🥉

Kadınlarda Takım Sıralaması

  1. Ukrayna 186 puan
  2. Macaristan 175 puan
  3. Türkiye 140 puan

Serbest Stil Erkek Milli Takımımız 1 final, 3 bronz, 2 repesaj müsabakasına çıkacak.

Hırvatistan’da düzenlenen U15 Avrupa Şampiyonası’nda mindere çıkan Serbest Stil Erkek Milli Takımımız yarın 1 final, 3 bronz, 2 repesaj müsabakasına çıkacak.

Enes Kavlu Finalde

52 kilogramda mindere çıkan sporcumuz Enes Kavlu yarı finalde karşılaştığı Ukraynalı rakibi Vladyslav Kharysh’i (7-2) yenerek adını finale yazdırdı. Kavlu final müsabakasında Fransız Abdoullah Nakaev ile karşılaşacak.

Milliler 3 sıklette Bronz Madalya müsabakasına çıkacak

Hırvatistan’da düzenlenen U15 Avrupa Şampiyonası’nda 48 kilogramda mindere çıkan Burak Yalçın Bulgar yarı finalde Azerbaycanlı Ravan Rahimli’ye (6-0) yenildi. Bronz Madalya için repesajdan gelecek rakibi ile karşılacak. 75 kilogramda mindere çıkan Hakan Sarıtaş ise yarı finalde Gürcistanlı Luka Kvatashidze’ye yenilerek altın madalya şansını kaybetti. Bronz Madalya için Gürcistanlı Daviti Gogshelidze ile Romanyalı David Adrian Metea müsabakasının galibi ile karşılacak. Hasan Dur 82 kilogram yarı finalinde Azerbaycanlı Said Pashaev’e yenildi. Hasan Dur bronz madalya için repesajdan gelecek rakibi ile karşılaşacak.

2 sporcumuz repesaj müsabaksına çıkacak

57 kilogramda Umut Talha Uslu ve 62 kilogramda Mustafa Yıldız yenildikleri rakiplerinin finale çıkmalarının ardından yarın bronz madalya şansını devam ettirebilmek adına repesaj müsabakalarına çıkacak.