661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Açılış Töreni Yapıldı

Sosyal Medya’da Paylaş

661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri açılış töreni yapıldı

1361 yılından bu yana geleneksel olarak yapılan 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri açılış töreni Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Tarihi Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim, Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, pehlivanlar ve  çok sayıda sporseverin katılımı ile gerçekleştirildi.

“Kültürümüz olan ata sporumuzu nesilden nesile aktarmaya devam edeceğiz”

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada “Unesco’nun Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası listesinde bulunan toplam 54’ü başpehlivan olmak üzere 4775 sporcunun katılımı ile bugün başlattığımız 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne ülkenin dört bir tarafından gelen tüm misafirlerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Nesilden nesile aktarılmış bu gelenekte geleceğin şampiyonları ile geçmişin şampiyonlarını burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kültürümüz olan ata sporu güreşimizi nesilden nesile aktarmaya devam edeceğiz. 3 gün boyunca güreşecek tüm güreşçi kardeşlerime başarılar diliyorum. Allah güç, derman versin inşallah. Kazasız, belasız, centilmenlik içerisinde hak edenin kazandığı bir Kırkpınar Yağlı Güreşleri diliyorum. “ dedi 

“Türk Milletinin tarihindeki en eski spor organizasyonu Kırkpınar Yağlı Güreşleri”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Türkiye’mizin dört bir yanından Edirne’mize teşrif eden tüm protoklol üyeleri, değerli güreş severler ve yağlı güreşi yağlı güreş yapan tüm pehlivanlarımız hepiniz hoş geldiniz. Edirne Belediyesi olarak 1946’dan bu yana organizasyonunu yürüttüğümüz, Türk Milletinin tarihindeki en eski spor organizasyonu olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için desteklerini esirgemeyen tüm Edirne protokolüne şükranlarımı sunuyorum. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk Milletinin kurtuluş mücadelesinin ve kurtuluşumuzun 100. Yılı kutlu olsun.” diyerek konuştu.

“Bu geleneği devam ettirdikçe hepiniz birer şampiyon olarak adlandırılacaksınız”

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık konuşmasında “Değerli protokol üyelerim, 100 yıllardır bu geleneğin kıymetli mimarları pehlivanlarımız, ülkemizin dört bir yanından gelen kıymetli spor severler, 1361 yılından bu yana aynı coşkuyla aynı heyecanla gerçekleştirilmiş olduğumuz 661. Tarihi Kırkpınar Güreşlerimize hoş geldiniz şeref verdiniz. Öncelikle pehlivanlarımıza seslenmek istiyorum. Adalı Halil’lerin, Kel Aliço’ların, Koca Yusuf’ların torunları yiğit pehlivanlarımız uzun ve meşaakatli bir yolun sonunda burada bulunmaktasınız. Şimdi er meydanında kol bağlayıp bu dualı çayırda azmin, saygının, sabrın ve cesaretin iç içe geçtiği güreş müsabakalarına katılım sağlayacaksınız. Şunu bilmenizi isterim bu geleneği devam ettirdikçe hepiniz birer şampiyon olarak yüce milletimizin gönlünü kazanmış olacaksınız.” Dedi.

Açılış töreni Kırkpınar’ın Son Başpehlivan Ali Gürbüz’ün taşıdığı bayrak ve arkasında ona eşlik eden tüm pehlivanlar, hakemler ve bando eşliğinde er meydanı turu atılmasının ardından son buldu.