Türkiye, Ranking Güreş Turnuvasını 23 Madalya Ile Tamamladı

Sosyal Medya’da Paylaş

Türkiye, Ranking Güreş Turnuvasını 23 madalya ile tamamladı

İstanbul’da yapılan ve 43 ülkeden 550 sporcunun katıldığı Yaşar Doğu, Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Uluslararası Ranking Turnuvası sona erdi. Türkiye serbest stilde 3 altın, 3 gümüş ve 2 bronz, grekoromende de 5 altın, 1 gümüş ve 9 bronz olmak üzere toplam 23 madalya ile turnuvayı tamamladı.
Avrupa Şampiyonası öncesinde bütün dikkatlerin çevrildiği, güreşin en prestijli organizasyonlarından biri olan Yaşar Doğu, Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Uluslararası Ranking Turnuvası, İstanbul Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde yapıldı. Yoğun katılımla 3 gün süren ve birbirinden çekişmeli mücadelelerin yaşandığı turnuvanın son gününde erkekler serbest stil final müsabakaları yapıldı.
SON GÜNDE BÜYÜK HEYECAN
57 kilo üçüncülük maçında Türk sporcu karşılaştı, Şaban Kızıltaş’ı 7-0 yenen Muhammet Karavuş, bronz madalyanın sahibi oldu. 74 kilonun finalinde de iki Türk vardı, 21 ülkeden 28 sporcu mücadele ettiği bu sıklette Soner Demirtaş ve Fazlı Eryılmaz arasındaki final maçını 9-0 kazanan Soner Demirtaş altın madalya kazandı, Eryılmaz ise gümüş madalyada kaldı.
86 kiloda 19 ülkeden 34 sporcu madalya için mindere çıktı, finalde Fatih Erdin ve Osman Göçen arasında yapılan final maçında rakibini 8-5 yenen Göçen altın, Erdin ise gümüş madalya kazandı.
92 kilo finalinde İranlı Ahmed Yousef Bazrıghaleh’a 4-1 kaybeden Erhan Yaylacı gümüş madalyada kalırken, 92 kiloda Rus Guram Chertkoev’ı tuş eden Guram Chertkoev bronz madalya kazanan bir başka Türk sporcu oldu.
TÜRKİYE ADINA İYİ BİR SINAV OLDU
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, katılımcılara ve Dünya Güreş Birliği yetkililerine teşekkür etti, “Çok zevkli ve çekişmeli bir turnuva oldu. Ülkemize gelen misafir ekipleri ve kazanan kazan tüm sporcuları kutluyorum. Bizim adımıza, Avrupa Şampiyonası öncesi çok iyi bir sınav oldu. Her şey ATA Sporumuz için. Durmak yok çünkü daha çok yolumuz var” diye konuştu. Başkan Eroğlu, konuşmasının ardından UWW Hakem Komitesi Başkan Vekili Kamel Bouaziz, Hakem Komitesi Üyesi Nunovat Arusturyan ve İbrahim Cicioğlu ile eski Güreş İl Temsilcisi Halil İbrahim Oktay’a teşekkür plaketi verdi.

MADALYA KÜRSÜSÜ
Yaşar Doğu, Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Uluslararası Ranking Turnuvası sonunda madalya kazanan Türk sporcular şu isimler oldu:
SERBEST STİL:
Altın Madalya: 125 kg Taha Akgül, 74 kg Soner Demirtaş, 86 kg Osman Göçen
Gümüş Madalya: 74 kg Fazlı Eryılmaz, 86 Fatih Erdin, 92 kg Erhan Yaylacı
Bronz Madalya: 57 kg Muhammet Karavuş, 92 kg Ahmet Bilici
GREKOROMEN:
Altın Madalya: 72 kg Selçuk Can, 130 kg Osman Yıldırım, 77 kg Yunus Emre, 82 kg Burhan Akbudak, 55 kg Adem Burak Uzun.
Gümüş Madalya: 60 kg Ekrem Öztürk
Bronz Madalya: 72 kg Murat Dağ, 77 kg Furkan Bayrak, 55 kg Doğuş Yazıcı, 63 kg Ahmet Uyar, 67 kg Volkan Çakıl, 87 kg Ali Cengiz, 87 kg Metehan Başar, 97 kg Beytullah Kayışdağ, 130 kg Rıza Kayaalp.