Başkan Şeref Eroğlu’ndan Güreş Camiasına Birlik Mesajı

Sosyal Medya’da Paylaş

Başkan Şeref Eroğlu’ndan güreş camiasına birlik mesajı

Güreş camiası tek yürek

İstanbul’da yapılan Yaşar Doğu, Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Uluslararası Ranking Turnuvasında heyecan sürerken, yöneticiler ve kulüp temsilcileri dahil güreş ailesi bir araya gelerek birlik mesajı verdi.
Türkiye Güreş Federasyonu (TGF ) tarafından organize edilen Güreşte Birlik Toplantısı’na Federasyon Başkanı Şeref Eroğlu, Başkan Vekili Fezair Tatlıdil, eski başkanlardan Bekir Çeker, TGF asbaşkanları Yasemin Adar, Mahmut Çelikcan, Murat Şahin ve Ali Kayalı, Ahmet Taşçı ile yönetim kurulu üyeleri, Turgay Baştuğ, Selim Akceylan, Barış Şeref, Hasan Aydın, Hızır Sözüer, Hürbay Duran, İsmail Acıbunar, Mehmet Tuncer, eski şampiyonlar ve kulüp temsilcilerinin yanı sıra Dünya Güreş Birliği (UWW) Hakem Komitesi Eğitim Kurulu Üyesi ve TGF MHK Başkanı İbrahim Cicioğlu, Genel Sekreter Yusuf Gümüş ve TGF kurul üyeleri, Mehmet Ayhan, Mehmet Acak, Niyazi Özçelik, Bayram Özdemir, Mehmet Eroğlu, Harun Karataş, Hacı Söyler, Faruk Demir, Mustafa Tuna, İsmail Eker, Abdullah Çeker,Osman Sağıoğlu, Armağan Genç, Ensar Kurt. Kulüp idarecileri, kulüp antrenörleri ve Spor ilçe müdürleri katıldı.
Katılımcılara teşekkür eden Federasyon Başkanı Eroğlu, güreşin gelişmesi ve sorunların çözümü açısından bu tür buluşmalara çok önem verdiklerini ifade ederek, “Bugün burada olmanızdan son derece mutluyuz. İşte güreş camiası budur. Eksiklerimiz var ama en kısa zamanda tüm şampiyonlar ve camiamızla tekrar bir araya gelip öneri ve fikirlerinizi alacağız. Camianın birlik ve beraberlik içerisinde olması çok önemli. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, bir olacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Tabii ki farklı fikirler olacak, ama onları da önemseyip kucaklayacağız. Çünkü küçük işlerle uğraşmaktan büyük işlere bakamadık” dedi. 9 Kasım 2021 tarihinde göreve başladıklarını hatırlatan Eroğlu, “Açıkçası zor bir üç ay geçirdik. Ama ‘Allah dağına göre kar verir’ derler, çok çalışarak, birlik olarak sıkıntıları atlatmaya çalışıyoruz. Artık güreşi güreşçiler yönetiyor. Güreş ailemiz her zaman vefalıdır” diye konuştu.
“Kendi gerçeklerimizle yüzleşmemiz lazım” diyen Başkan Eroğlu, “Bu turnuvada grekoromende aldığımız 15 madalya bize moral oldu. Bu organizasyona çok güçlü ülkeler katılıyor ama buraya gelmeyen, ancak Avrupa ve Dünya şampiyonasına katılacak güçlü sporcular var. Öncelikle Avrupa Şampiyonası çok zor geçecek, bunu biliyoruz. Buna hazırlıklıyız ve çok çalışıyoruz” diye konuştu. Toplantının temel amacının, güreş ailesinden herkesin, eski şampiyonlar ve kulüp delegeleri ve kulüp temsilcilerinin fikir ve önerilerini almak olduğuna vurgu yapan Şeref Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Allah nasip ederse 100. yılımızda tesislerimize kavuşacağız. Emeği geçen herkese ve maddi, manevi desteğini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na camiamız adına teşekkür ediyoruz. Bakıldığında federasyonumuz tarihten beri tesis fakiri. Kendimize ait iki arabamız var. Biri Hamza bakanımız, diğeri ise Bekir Çeker başkanın döneminde alındı. Başka bir dikili ağacımız yok. Geçmişten gelen yaklaşık 26 milyon TL borç var. Göreve geldiğimiz beri yaptığımız organizasyonlara, sponsorlarımızın desteği ile para harcamadık. Biz de organizasyonları firmalara verebilirdik ama turnuvalarımızı ücretsiz yapmanın yollarını arayıp bulduk, belediyelerimize, sponsorlarımıza minnettarız.” Durmak Yok! Her Şey ATA Sporumuz İçin…
Toplantıda ayrıca, Dünya Güreş Birliği (UWW) Hakem Komitesi Eğitim Kurulu Üyesi ve TGF MHK Başkanı İbrahim Cicioğlu, kulüp yetkililerine yeni kurallar hakkında uygulamalı sunum yaptı.