Türkiye Güreş Federasyonunda Genel Sekreterlik Görevine Yusuf Gümüş Atandı

Sosyal Medya’da Paylaş

Türkiye Güreş Federasyonunda genel sekreterlik görevine Yusuf Gümüş atandı

GÜMÜŞ’E ÖNEMLİ GÖREV

Türk güreşine gerek sporcu, gerekse de antrenör olarak önemli hizmetler veren Yusuf Gümüş, Türkiye Güreş Federasyonunda genel sekreterlik görevine getirildi.
Daha önce Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonunda Grekoromen Güreş Milli Takım Antrenörü olarak görev yapan Gümüş, “Bana genel sekreterlik görevini tevdi eden Federasyon Başkanımız Şeref Eroğlu’na ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ederim. Mindere terini akıtmış, sporun ve sporculuğun ülkemizdeki en değerli temsilcilerinden biri olan şampiyon Başkanımızla çalışmanın verdiği gurur ve motivasyonu benim için tarifsiz” dedi.
Yusuf Gümüş, şunları söyledi. “Atalarımızdan bizlere miras kalan güreş, bana birçok kapı açtı. Şimdi güreşin ve sporun bana açtığı kapıları, biz de güreşçilerin hayatına dokunmak için açacağız.
Bugüne kadar güreşin her kademesinde görev yapmış, güreş ailesine nasıl yardım edeceğini bilen bir nefer olarak, inşallah dünya minderlerinde ekip olarak şanlı bayrağımızı dalgalandırmaya ve İstiklal marşımızı okutmaya çalışacağız.”

Yusuf Gümüş kimdir?

25 Temmuz 1977’de Hatay’ın Mansurlu köyünde doğdu. Güreşe karakucakla başladı, 1989’da Sivas Pamukpınar Güreş Eğitim Merkezine girdi. 1989 ve 2001 arasındaki aktif sporculuk hayatında yıldızlar ve gençlerde Türkiye şampiyonlukları kazandı. 1992’de Yıldızlar Grekoromen Dünya Şampiyonası’nda güreşti.
Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünü tamamladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Gençlik Merkezleri ve Çocuk Kulüplerinde yöneticilik yaptı, Aile Yaşam Merkezi Koordinatörü olarak görev yaptı.
2013 – 2021 yılları arasında İşitme Engelliler Spor Federasyonunda, Grekoromen Güreş Milli Takım Antrenörü olarak çalıştı. Bu süreçte 2 Olimpiyat, 2 Dünya ve 1 Avrupa Şampiyonası’nda görev yaparak Türk Güreş Milli Takımını dünyanın zirvesine taşıyan ekipte yer aldı. 2009’dan beri Gençlik ve Spor Bakanlığındaki görevini sürdürüyor.