Rifat Eren Gidak Dünya Şampi̇yonu

Sosyal Medya’da Paylaş

RIFAT EREN GIDAK DÜNYA ŞAMPİYONU

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de devam eden Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonasında ülkemizi serbest stilde temsil eden Rıfat Eren GIDAK finalde Rus rakibi Zhorik DZHIOEV’i yenerek Dünya Şampiyonu oldu.
Bu yılın Avrupa 3.sü ASKİ Spor Kulübü Güreşçisi ve Dünya 2.si Serhat BALCI’nın yeğeni olan
92 kg Rıfat Eren GIDAK ilk turda Macar Bendeguz ROSZ’u (5-0) çeyrek finalde Litvanyalı Armanis Barsamyan’ı (10-0) sayı tuşuyla Yarı finalde de Azerbaycanlı Yusuf Dursunov’u (6-0) yenerek yükseldiği
finalde Rus rakibi Zhorik DZHIOEV’i de çok çekişmeli geçen müsabakada son dakikada aldığı puanla (3-3)’ten rakibini yendi ve dünya Şampiyonu oldu.
60 kg Barış ÜNSAL ise ilk turda Ukraynalı Valentin Hryhoryshyn’i (10-0) sayı tuşuyla Çeyrek finalde Polonyalı Dominik Jakup Jagusz’u (8-7) yendi. Yarı finalde Özbek rakibi Kamranbek Kadamov’a yenildi Bronz Madalya için karşılaştığı Macar Gabor Gombos’a yenilince Dünya 5.cisi oldu. 71 kg Cengizhan Ramazan DOĞAN ilk turda Azerbaycanlı İlkin Aghayev’i (9-0) ikinci turda ABD’li David Hines’i zorlu maçta (4-3) yendi Çeyrek finalde Kazak rakibi Yerkhan Beksultan’a (2-1) yenildi Dünya 8.cisi oldu.
Böylece Yıldızlar Dünya Şampiyonasında Serbest Stilde Rıfat Eren GIDAK ile Altın, Abdullah TOPRAK ile Bronz toplam 2 Madalya kazandık.

KADINLARDA 1 FİNAL,
2 BRONZ MADALYA
2 REPESAJ MAÇIMIZ VAR…
Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonasında
Kadınlar müsabakaları bugün başlarken güreşçilerimiz başarılı sonuçların altına imza attı. Selvi İLYASOĞLU Altın, Edanur ERSOY ve Sevim AKBAŞ Bronz Madalya için mücadele etme hakkını elde ettiler.
Duygu GEN ve Bükrenaz SERT ise Bronz Madalya için önce repesaj müsabakasında mücadele edecekler.

PERŞEMBE GÜNKÜ RAKİPLERİMİZ;
40 kg Cansu ÖZER ilk turda Hintli Kumari ile
46 kg Şevval ÇAYIR ilk turda Özbek rakibi Gülsanem Kurbanbaeva ile
53 kg Tuba DEMİR ilk turda Alman rakibi Naemi LEISTNER ile
61 kg Büşra EFE ilk turda Kazak rakibi Danagul MALKEN ile
69 kg Dilan TAN ilk turda Hırvat rakibi Gia KASTELAN ile karşılaşacak.