Avrupa Gençler Güreş Şampi̇yonasinda Madalyalar Gelmeye Devam Edi̇yor

Sosyal Medya’da Paylaş

AVRUPA GENÇLER GÜREŞ ŞAMPİYONASINDA MADALYALAR GELMEYE DEVAM EDİYOR

Almanya’nın Dortmund kentinde devam eden Avrupa Gençler Güreş Şampiyonasına Grekoromen Stilde yapılan müsabakalarla devam edilirken, Muhammed Hamza BAKIR Altın madalya kazandı.
Avrupa 2.si Başpehlivanımız Fatih Bakır’ın oğlu,
İstanbul BŞB Güreşçisi Muhammed Hamza BAKIR Macar Adolf BAZSO’yu 8-0 sayı tuşuyla, Belarus Mikita Kavalski’yi (5-2) Ermeni rakibi Albert VARDANYAN’ı (9-0) sayı tuşuyla yenerek çıktığı Finalde Ukraynalı Mykhailo VYSHNYVETSKYI’yi de (3-1) yenerek Avrupa Şampiyonu oldu ve Altın Madalya kazandı.
M.Hamza BAKIR 2018’de Yıldızlarda Avrupa ve Dünya Şampiyonu, 2019’da ise Gençler Avrupa Şampiyonu Dünya 3.sü olmuştu.
Serbest Stilde Polat POLATÇI Kadınlarda Melisa SARITAÇ’tan sonra Grekoromende Muhammed Hamza BAKIR’ın Altın Madalyası ile Dortmund’da 3. Altın Madalyamızı kazanmış olduk.
Taner GARİP Gümüş Madalyası ayrıca, Serbest Stilde 3 Bronz Kadınlarda da 3 Bronz Madalya ile Madalya sayımız
3 Altın 1 Gümüş 6 Bronz Toplam 10 Madalya oldu.
55 kg Muhammed Emin ÇAKIR sakatlığı nedeniyle Bronz Madalya maçına çıkamadı ve Avrupa 5.cisi oldu
77 kg Yüksel SARIÇİÇEK Rus, Ermeni ve Alman rakiplerini yendi Bronz Madalya maçında güçlü rakibi Norveçli Excaue MUKUBU’ya çekişmeli bir mücadele sonunda 5-3 yenildi ve Avrupa 5.cisi oldu.
SERHAT KIRIK FİNALDE…
ÜÇ REPESAJ MAÇIMIZ VAR
Sakarya BŞB. Güreşçisi
67 kg Serhat KIRIK Belarus rakibi Vladimir Karpiyevich’i (10-1) sayı tuşuyla, İsveçli Michails Barbanos’u (4-0) Çeyrek finalde Avrupa Şampiyonu Ermeni rakibi Shant Kchatryan’ı (5-5)’ten yendi. Yarı finalde de Litvanyalı Vilius SAVİCKAS’I (7-4) yenerek finale yükseldi Güreşçimiz finalde Azerbaycanlı Hasret CAFEROV ile karşılaşacak.
72 kg Ömer Can DOĞAN ilk turda İsveçli Miri Olsson’u (5-0) yendi
Çeyrek finalde Macar Attila Tamas Tomesagi’ye çekişmeli bir mücadele sonunda (5-4) yenildi. Macar Güreşçi finale yükseldiği için güreşçimiz repesajda Polonyalı Piotr Lewandowski /Slovak Oliver Olah galibiyle karşılaşacak. Rakibini yenerse Bronz Madalya için Alman rakibi Samuel Belscheidt ile mücadele edecek. 82 kg Samet YALDIRAN ilk turda Romen rakibi Florin Gosa’yı (10-4) yendi Çeyrek finalde Ukraynalı Mykyta Aleksiev’e yenildi Rakibi finale yükseldiği için güreşçimiz Repesajda Macar Peter Doemoek ile karşılaşacak. Rakibini yenerse Bronz Madalya için Alman rakibi Kevin Gremm ile karşılaşacak.
60 kg Mert İLBARS Rus rakibi Dinislam BAMMATOV’a (6-3) yenildi. Rakibi finale yükseldiğinden güreşçimiz repesajda Moldovalı Vitali Eiremenco ile rakibini yenerse Belarus Hleb MAKARANKA ile onu da yenerse Bronz Madalya için Azerbaycanlı Nihad Mammadlı ile karşı karşıya gelecek.
97 kg Osman AYAYDIN ilk turda Belarus rakibi Pavel Hlinchuk’a yenildi ve elendi. Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası yarın sona erecek ve saat 17.30’dan itibaren Unitedworldwrestling.com Sitesinden canlı olarak izlenebilecek.