Polat Polatçi’dan Altin Madalya

Sosyal Medya’da Paylaş

POLAT POLATÇI’DAN ALTIN MADALYA

Almanya’nın Dortmund kentinde devam eden Avrupa Gençler Güreş Şampiyonasında ülkemizi serbest stil 97 kg ‘da temsil eden güreşçimiz Polat Polatcı Avrupa şampiyonu oldu.
Polat POLATÇI ilk maçında Alman takımındaki Yusuf Şenyiğit’i, çeyrek finalde Bulgar Margiot Nikolov Marinov’u (10-0) sayı tuşuyla, yarı finalde de güçlü rakibi U23 Dünya 3.sü Ukraynalı Danylo Stasıuk’u (6-2) yenerek geldiği finalde Rus rakibi Ali Magomed ALİYEV’i de (13-6) yenikken rakibini tuşla yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.
57 kg Ahmet KARAVUŞ Azerbaycanlı Murad Hagverdiyev’i (12-4) Çeyrek finalde Ukraynalı Vladyslav Abramov’u (11-8) yendi. Yarı finalde Rus rakibi Said Khunkerov’a yenildi.
Güreşçimiz Bronz Madalya için repesajdan gelen Gürcü Giorgi GEGELASHVILI’ye yenilince Avrupa 5.cisi oldu.
70 kg: Mevlüt ÖZDEMİR Macar Zsombor NAGY’yi (10-0) sayı tuşuyla, çeyrek finalde Romen Elod Nyulas’ı (5-0) yendi. Yarı finalde Avrupa 2.si Moldovalı Stanislav NOVAC’a son dakikada (4-3) yenildi. Güreşçimiz Bronz Madalya için repesajdan gelen Sırp Viktor Voinovic’i (8-4) yenerek Bronz Madalya kazandı.
79 kg: İsmail KÜÇÜKSOLAK Ermeni rakibi Knyaz IBOYAN’ı (4-3) yendi. Çeyrek finalde Rus rakibi Rasul ASLUEV’e çekişmeli maçta (5-3) yenildi.
Rus güreşçi finale çıkınca repesaj yapma hakkı kazanan güreşçimiz repesajda Azerbaycanlı Sabuhi Amiraslanov’u (7-6) yendi. Ardından Gürcü rakibi Otari ADEISHVILI’yi de (10-7) öndeyken tuşla yenerek Bronz madalya kazandı
Böylece ilk günde Güreşçilerimiz 1 Altın
2 Bronz madalya kazanmış oldu.

TANER GARİP FİNALE YÜKSELDİ
Avrupa Gençler Güreş Şampiyonasında ülkemizi serbest stil
74 kg’da temsil eden Taner GARİP Makedon Elvedin FETA’yı 10-0 sayı tuşuyla, çeyrek finalde Alman rakibi Stas David Wolf’u 14-2 sayı tuşuyla ve yarı finalde de Ukraynalı rakibi Vadym Kurylenko’yu (6-3) yenerek finale yükseldi
Güreşçimiz finalde U23 Avrupa Şampiyonu Azerbaycanlı Cebrail Hacıyev ile karşılaşacak.
61 kg Hamza ZOPALI rakibi finale yükseldiği için repesajda Belarus İvan Hramyka ile mücadele edecek. Rakibini yenerse Bronz Madalya için Moldovalı Pavel Andrusca ile karşılaşacak.
86 kg Emre ÇİFTÇİ (6-6) ile kaybettiği Alman rakibi David Morodion finale yükseldiği için repesajda Azerbaycanlı Fuad Mayılov ile karşılaşacak. Rakibini yenerse Bronz Madalya için Macar rakibi Joel Hencz ile mücadele edecek. Müsabakalar Saat 12.30’dan itibaren Unitedworldwrestling.com Sitesinde Canlı olarak izleyebilirsiniz.