Avrupa Yildizlar Güreş Şampi̇yonasinda Madalyalar Gelmeye Devam Edi̇yor

Sosyal Medya’da Paylaş

AVRUPA YILDIZLAR GÜREŞ ŞAMPİYONASINDA MADALYALAR GELMEYE DEVAM EDİYOR

Bulgaristan’ın Samokov kentinde düzenlenen U17 Yıldızlar (Cadet) Avrupa Güreş Şampiyonasında Grekoromen Stilde Servet ANGI Gümüş, Berati İNANÇ Bronz Madalya kazandı. Ayrıca bugün yapılan müsabakalar sonrasında Alperen BERBER finale yükselirken, Sercan KESGİN ve Enes ÜLKÜ Bronz Madalya, Toygun AKTOP ise repesaj maçına çıkacaklar.
48 kg Servet ANGI Polonyalı Ermeni ve Moldovalı Maksim SARMANOV’u yenerek çıktığı finalde Avrupa Şampiyonu Azerbaycanlı Farahim MUSTAFAEV’e yenilince Gümüş madalyada kaldı.
55 kg Berati İNANÇ Ukraynalı ve Sırp rakiplerinden sonra repesajdan gelen Letonyalı Konstantins Geikins’i de (8-0) sayı tuşuyla yenerek Bronz Madalya kazandı.
110 kg Hasan Abdurrahman AKALIN Gürcü ve Avusturyalı rakiplerini yendikten sonra Bronz Madalya için repesajdan gelen Ukraynalı Artur BOICHUK’a yenilince Avrupa 5.cisi oldu.

BİR ALTIN 2 BRONZ MADALYA MAÇIMIZ VAR
45 kg Sercan KESGİN ilk turda Bulgar Yordan Petrov TOPALOV’u (10-1) sayı tuşuyla çeyrek finalde İsrailli Amare Fetene’yi (12-4) sayı tuşuyla yendi. Yarı finalde Ukraynalı Nikita Dementiev’e yenildi. Bronz Madalya için repesajdan gelecek Polonyalı Jakupovski/Rus Yusuf Khamidov galibiyle mücadele edecek. 60 kg Enes ÜLKÜ Belarus rakibi İlya Valeuski’yi (8-2) öndeyken tuşla, Hırvat Rebic’i (8-0) sayı tuşuyla ve çeyrek finalde güçlü rakibi Rus Gamzad GHADZİEV’i (13-9) yenerek çıktığı yarı finalde Azerbaycanlı Farid KHALİLOV’a yenildi.
Güreşçimiz Bronz Madalya için repesajdan gelecek Ermeni/Gürcü-Moldavalı galibiyle karşılaşacak.
71 kg Alperen BERBER Bulgar rakibi Dimitar RACHEV’i (9-7) Letonyalı Serges BIZNA’yı ve çeyrek finalde Belarus Mikita’yı (9-0) yarı finalde de Azerbaycanlı Ruslan NURULLAYEV’i (5-3) yenerek finale yükseldi. Güreşçimiz Altın Madalya için Moldovalı Aleksandr Sovolev ile karşılaşacak.
92 kg Toygun AKTOP Sırp rakibi David MOLNAR’ı (5-0) öndeyken tuşla yendi Çeyrek finalde Ukraynalı Vladislav LUB’a yenildi Repesajda Yunanlı Georgios Syropoulos ile karşılaşacak Rakibini yenerse Bronz Madalya için Belarus Abubakar ile karşı karşıya gelecek.
Müsabakaları Unitedworldwrestling.com Sitesinde Canlı olarak izleyebilirsiniz.